Az átlagos tableteknél masszívan erősebb a Switch 7 Black Edition.

Hamarosan megnyitja kapuit a berlini IFA 2017 informatikai kiállítás, így a nagy gyártók elkezdték a show előtt bejelentgetni a fontosabb termékeiket. Az Acer legnagyobb érdekessége eddig minden kétséget kizárón a Windows 10 rendszert futtató Switch 7 Black Edition tablet, amelybe a szokásos integrált Intel grafikus vezérlő mellett egy dedikált NVIDIA GeForce MX150 videochip is került.

NVIDIA GeForce MX150 videovezérlő is került az Acer Switch 7 Black Edition táblagépbeForrás: Acer

A GeForce MX150-et persze nem játékra tervezték, az asztali PC-kbe szánt GeForce GT 1030 laptopos változatáról van szó, 384 CUDA maggal. Ettől függetlenül persze masszívan gyorsabb az Intel HD Graphics vagy Iris grafikus vezérlőknél, az NVIDIA szerint a GPU által gyorsított képszerkesztési és videorenderelési feladatokban többször gyorsabb az Intel-féle megoldásoknál.

Az Acer Switch 7 Black Edition decemberben kerül majd piacra, méghozzá

bruttó 1999 eurós kezdőáron.

Ez bizony nem kevés pénz egy tabletért, de cserébe a teljesen passzív hűtésű, másfél kilós gép 13,5 hüvelykes és 2256×1504 pixeles IPS érintőkijelzőt, nyolcadik generációs Intel Core i7 processzort, ujjlenyomat-olvasót, és a nyomáserősséget 4096 szinten érzékelni képes Wacom érintőceruzát kínál.

Hírünk írásáig az Acer nem adott tájékoztatást a memória és a háttértár mennyiségéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!