Áramütést szenvedhetnek két prémium AOC monitor vásárlói

aoc pds241 porsche design monitor
AOC PDS241
Vágólapra másolva!
Ingyen cseréli a Porsche Design termékek mellé adott külső dobozt a vállalat.
Vágólapra másolva!

A monitorok nem szoktak veszélyesek lenni, a kivétel inkább csak erősíti a szabályt. A kínai AOC európai kirendeltsége bejelentette, hogy a prémium kategóriás Porsche Design PDS241 és PDS271 modellek mellé adott külső kis dobozkák egy részét cserélni kell, ugyanis az egyik beszállítója a biztonsági követelményeknek nem megfelelő terméket gyártott, így nem kizárható, hogy a megérintésükkor áramütést szenvedhetnek a vásárlók.

AOC PDS241 Forrás: AOC

A monitorok többsége mellé nem szoktak fura dobozkákat adni, közvetlenül a monitorok hátuljába kell beledugni az áramkábelt és a videókábelt. Esztétikai szempontból az AOC érintett termékeinél ez nem így működik: a monitorba egyetlen kábel megy bele, az említett vezetékeket pedig kábel végén lévő dobozhoz kell csatlakoztatni.

Az AOC nem fog online cserelehetőséget biztosítani, helyette a monitor vásárlási helyére kell majd visszavinni a dobozokat.

Szerencsére a hazai vásárlóknak nem okoz majd kellemetlenséget a visszahívás: a Bulgáriában, Csehországban, Izraelben, Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, Törökországban, és Ukrajnában vásárolt modelleket nem érinti a probléma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!