Okostermék hegyeket mutatott be a Samsung Berlinben

samsung, ifa2017, vezeték nélküli porszívó
Vége a vezetékes korszaknak a porszívók terén is.
Vágólapra másolva!
A Samsung a Berlinben megrendezett IFA 2017 kiállításon mutatja be legújabb termékeit, melyek az okos otthon és az összekapcsolhatóság körül forognak.
Vágólapra másolva!

Szupermosógép és vezeték nélküli porszívó

A Samsung QuickDrive technológiája a gyártó szerint felére csökkenti a mosási időt, miközben az energiafelhasználás is 20 százalékkal csökken, a mosás hatékonyságának romlása nélkül. Az egyedi Q-Drum mosógépdob két elemből áll: magából a fő dobból, valamint annak hátuljában egy tőle függetlenül forgó lemezből. Szemben a hagyományos mosógépekkel, amelyek fel és le mozgatják a ruhát a mosás során, a QuickDrive bevezet egy előre-hátra mozgatást is a programba. Ez a megoldás kettős erőhatást jelent, ami a gyorsabb és alaposabb mosás mellett kíméletesebben is bánik a ruhákkal, hogy azok a mosás után lágyak és szennyeződésmentesek legyenek.

Vége a vezetékes korszaknak a porszívók terén is. Forrás: Origo

A Samsung az IFA keretében bemutatta POWERstick PRO vezeték nélküli porszívóját is. A POWERstick PRO nagy teljesítményt, könnyű karbantartást és hosszú élettartamú akkumulátort ígér. 150 wattos szívóteljesítménnyel és 40 perces üzemidővel rendelkezik, emllett a gyártó szerint akkumulátorának élettartama akár öt év is lehet. Flex Handle nyele akár 50 fokig is dönthető, így a felhasználók nehezen elérhető helyeket is könnyedén tudnak takarítani vele.

Okos összekapcsolhatóság

A kiállításon három új viselhető okoseszközt is bemutatott a koreai cég. A Gear Sport okosóra biztosítja mindazt a funkcionalitást, amit a felhasználók manapság elvárnak egy fitnesz kütyütől: tele van olyan funkciókkal, amelyeket azon felhasználók hasznosítanak, akik a manapság oly divatos aktív életet élik. Futnak, bringáznak, úsznak és mindezt szeretik dokumentálni, esetleg a közösségi oldalakon meg is osztani. Így a Gear Sport a beépített GPS-en kívül futásintenzitást mérő és táplálkozást nyomon követő funkciókkal is rendelkezik.

A Gear Sporttal a Samsung összes IoT-képes eszköze irányítható, így egy PowerPoint prezentáció során vagy a Gear VR irányításakor távirányítóként szolgálhat, de a Samsung Pay alkalmazáson keresztül, az NFC-képes variánssal akár fizethetünk is.

Színes egyéniség és okos edzőtárs lehet a Samsung új sportkarpántja. Forrás: Origo

A Samsung emellett bemutatta a Gear Fit2 Pro-t, a GPS fitnesz karkötőt. Nem számít, hogy terepen vagy vízben vagyunk, az ívelt 1,5 colos Super AMOLED kijelzős eszköz képes nyomon követni számos aktivitásunkat. Annak érdekében, hogy a készülék az úszás során is maximálisan kihasználható legyen, a Samsung partnerségre lépett a Speedoval és közösen létrehozták a Speedo első, viselhető okoseszközre tervezett applikációját, a Speedo On-t, amely alkalmas bármely, medencében végzett gyakorlat nyomon követésére.

A Spotify-jal együttműködve a Samsung az eszközökön keresztül hozzáférést biztosít a felhasználók számára a teljes zenei kínálathoz még akkor is, ha offline üzemmódban vannak

vagy éppen otthon felejtették a telefonjukat, az UnderArmourral létrejött kollaborációnak köszönhetően pedig egyedi alkalmazáscsomagokhoz férhetnek hozzá.

Még mindig QLED, nem OLED

A Samsung továbbra is ellenáll az OLED technolódia vonzásának és azt vallja, hogy egy LED kijelző is hozhatja a szuperprémium kijelzők tulajdonságait, ha teleszórják „gyémántporral". Ennek fényében nem meglepő, ha újabb két modellel bővíti termékskáláját. Az ívelt Q8C televízió sík verzióját, a Q8F modellt Európában 55 és 65 colos változatban fogják bemutatni. Ez a modell része lesz az összesen 14 ívelt és sík modellt felvonultató televíziós termékcsaládnak, amelynek tagjai közt találunk mindent 49 colos mérettől az ultranagy 88 colos méretig.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!