Egyelőre nagyon jó üzlet Windows 10 S-es gépet venni

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Március végéig ingyen frissíthető lesz a Windows 10 Pro kiadásra.
Vágólapra másolva!

Idén nyáron a Microsoft bemutatta a Windows 10 kifejezetten olcsó notebookokra és asztali PC-kre szánt, oktatási intézményeknek és diákoknak ajánlott verzióját. A Windows 10 S érdekessége, hogy csak a Windows Áruházból származó alkalmazásokat lehet telepíteni rá, és nem változtatható meg az alapértelmezett böngészője sem. A korlátozásokat a szokásosnál nagyobb fokú biztonság, továbbá a könnyebb menedzselhetőség érdekében vezette be a vállalat.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

A fenti leírás alapján úgy tűnhet, hogy a teljes értékű windowsos számítógépre vágyóknak nincs értelme Windows 10 S rendszerű eszközt vásárolniuk, hiszen a Windows 10 S gyakorlatilag egy Chromebookéhoz hasonló felhasználói környezetet biztosít.

Ez átmenetileg nem igaz, ugyanis a Microsoft bejelentette, hogy az eszközökön lévő operációs rendszert az idei év vége helyett

2018. március 31-ig lehet ingyen frissíteni a korlátozásoktól mentes, teljes értékű Windows 10 Pro kiadásra.

Mindez annyit tesz, hogy ha valaki talál szuper áron egy Windows 10 S-es gépet, akkor nyugodtan megveheti, aztán a fenti dátumig pár kattintással frissítheti az önmagában olyan 42 ezer forint környékén árult Windows 10 Próra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!