Megérkezett a Google Chrome 61

2017.09.06. 18:06

Egyszerűbben lehet majd fizetni vele a webshopokban.

Elérhetővé vált a Google Chrome 61 böngésző Windows, Linux, és macOS rendszerekre szánt változata. Néhány apró kozmetikai változtatástól, és közel kéttucat sérülékenység befoltozásától eltekintve az alkalmazás elsősorban a webfejlesztőknek hozott érdemi újításokat, ezek közül csak a Payment Request API programozási felület támogatása tűnhet majd fel a netezőknek.

A Google Chrome 61 már képes egyetlen kattintással vagy koppintással átadni a webshopoknak a szállítási adatainkat és a banki információinkatForrás: Google

A webes szabvány lehetővé teszi, hogy a netezők sokkal gyorsabban fizethessenek a böngészőbe korábban már elmentett adataikkal, a segítségével egy kattintással vagy koppintással átadhatják a nevüket, a szállítási címüket, továbbá a bankkártyájuk adatait a webshopoknak.

Biztonsági okból a bankkártya hátlapján lévő háromjegyű kódot nem lehet menteni a böngészőbe,

azt továbbra is külön kell majd megadniuk a netezőknek.

Persze egy teljesen opcionális, kényelmi funkcióról van szó: akinek nem tetszik az adatok böngészőbe mentésének az ötlete, az maradhat az információk manuális beírásánál.

A szokásosnak megfelelően az elkövetkező napokban az androidos Google Chrome 61 is megérkezik majd a mobilokra és a táblagépekre. Két hasznos újtást kapott: egyrészt a készülék fekvő helyzetbe forgatásakor automatikusan teljes képernyőre vált a videólejátszás, másrészt pedig a webhelyek felületén már olyan gombok is elhelyezhetőek, amelyekre koppintva megnyitható az Androidba épített tartalommegosztási felület.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!