Közösségi taxi után itt a közösségi futár szolgáltatás

sendee
Egy mobil és egy adószám kell hozzá és már futárkodhatunk is.
Vágólapra másolva!
A Sendee egy közösségi futár szolgáltatás, amelynek lényege, hogy egy app letöltésével bárki beállhat futárkodni. Bárki, akinek van hivatalos adószáma.
Vágólapra másolva!

A teljesen magyar fejlesztésű alkalmazást, amely az éttermeket és a futárokat kapcsolja össze, illetve a mögötte álló startupot Szőke Gergő, az Uber volt marketingvezetője, Blaski Dániel Tech fejlesztés-vezető és Polgár 'Rozmy' Péter, designer működteti.

A startup induló tőkéjét, a fejlesztés finanszírozását olyan fővárosi étteremtulajdonosok adták össze.

A Sendee-t a megrendelők asztali gépükkel vagy laptopjukkal, az autós, motoros és biciklis futárok pedig okostelefonjukkal (egyelőre csupán Android rendszeren) használhatják. Ehhez elég regisztrálniuk, majd „élesre" állítaniuk az alkalmazást. A Sendee előnye, hogy a profi futárok mellett olyanokat is jövedelemhez segít, akik nem tudnak, vagy nem akarnak főállásban dolgozni, akik mindennél többre értékelik a szabadságot; kreatívok, egyetemisták, fiatal anyukák, 50 év felettiek, kiszabadulni vágyó irodisták.

A futár azt egy kattintással elfogadhatja, és már mehet is az ételért." - magyarázza a Sendee működését Szőke Gergő operációs igazgató.

Egy mobil és egy adószám kell hozzá és már futárkodhatunk is. Forrás: Origo

A Sendee további előnye a tulajdonosok szerint, hogy „kifehéríti" a futárpiacot, ugyanis kizárólag adószámmal rendelkező vállalkozások, egyéni vállalkozók használhatják. Minden fuvar után a magyar számviteli szabályoknak megfelelő számlát állít ki az alkalmazás, így az adóköteles jövedelmek könnyen nyomon követhetők.

A futárok azon túl, hogy teljes mértékben maguk oszthatják be munkaidejüket, a ledolgozott órákat folyamatosan nyomon tudják követni, akár forintban számolva is. Az app segítségével egyértelműen látják, hogy a teljesített megrendelések után mennyi tiszta bevétellel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!