Nem lesz ujjlenyomat-olvasó az iPhone 8-ban?

tim cook apple iphone 8
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Állítólag a kijelző alá szerették volna betenni a mérnökök, de kifutottak az időből.
Vágólapra másolva!

Már csak napok vannak hátra a következő generációs Apple iPhone mobilok bemutatásáig, jövő hét kedd este válnak hivatalossá a készülékek. A teljesen újratervezett iPhone 8 (egyes források szerint iPhone X lesz a neve, reflektálva a mobilcsalád idei 10. születésnapjára) kapcsán az egyik legnagyobb talány, hogy hova tette az Apple a Touch ID ujjlenyomat-olvasót.

Tim Cook, zsebében jó eséllyel egy Apple iPhone 8-cal Forrás: Tim Cook / Twitter

A The Wall Street Journal forrása (via The Verge) szerint nagyon egyszerű a válasz:

sehova.

Az informátor értesülései alapján a vállalat mérnökei eredetileg az érintőkijelző alá szerették volna betenni a szenzort, azonban problémáik akadtak a működésével. Csak hogy felkerüljön a pont az i-re, az OLED kijelzők körül is gyártási nehézség támadtak, a kettő kombinálva pedig az ujjlenyomat-olvasó mellőzésére kényszerítette a tervezőket. A beszámoló szerint a Touch ID helyett a vadiúj arcfelismeréses rendszert kell majd használniuk a biometrikus azonosításra voksoló mobilozóknak.

További érdekesség, hogy a források szerint egy darabig elég nehezen lehet majd beszerezni az új iPhone csúcsmodellt, egyes alkatrészekből ugyanis hiány lesz, így nem tud majd eleget gyártatni az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!