Nyugdíjba vonul a Google Drive kliens

2017.09.08. 18:05

Csak az új Backup and Sync alkalmazással működik majd a szinkronizáció.

Az előzetes tervekhez képest ugyan néhány hét késéssel, de július közepén a Google-nek sikerült kiadnia a Windows és macOS rendszerű számítógépekre készült Backup and Sync kliensprogramot. Az alkalmazás a Google Drive új hivatalos szinkronizációs kliense, egy az egyben leváltja a korábban éveken keresztül erre a célra kínált megoldást.

Szinte bármely a számítógépen lévő mappát képes szinkronizálni a Google Drive új kliensprogramjaForrás: Origo

A Google most bejelentette, hogy aránylag gyorsan ki fogja vezetni az előző kliensporgramot: a szoftvert 2017. december 11-ig fogja támogatni, majd 2018. március 12-én letiltja a Google Drive-hoz való hozzáférését. Akik még a régi klienst használják, azoknak várhatóan októbertől kezdve tájékoztatást jelenít majd meg a program, hogy álljanak át a Backup and Sync-re.

Az apró kellemetlenségért cserébe a felhőtárhely új kliensprogramja jelentősen jobb a réginél, így a felhasználóknak abszolút megéri átállni rá. A legnagyobb újdonsága, hogy nem csak a Google Drive mappában lévő tartalmak szinkronizálhatóak a felhőtárhellyel, hanem bármely mappa szabadon kiválasztható, alapértelmezetten például a Dokumentumokról és a Képekről is készít online biztonsági másolatot a szoftver.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!