Jobban futhatnak a Windows 10 új frissítése alatt a játékok

rise of the tomb raider kep 3
Vágólapra másolva!
A tavaszi gigajavítástól kezdve akadozni kezdtek egyes címek.
Vágólapra másolva!

Heteken belül elkészül és elérhetővé válik a Windows 10 idei második nagy frissítése. Az információk alapján a számítógépes játékosok is örülhetnek majd a Fall Creators Update-nek, a Microsoft ugyanis kétféle módon is megpróbálta javítani a játékok teljesítményét.

A kép csak illusztráció Forrás: Square Enix

Az eddig is ismert újítás a tavaszi frissítésben bemutatkozott Játékmód javítása; az Xbox-alkalmazás felületén bekapcsolható funkció amekkora sajtóvisszhangot kapott, akkora bukás volt. Az ötlet szerint az aktiválása esetén javult volna a játékok teljesítménye (elsősorban minimum képkockasebesség), azonban a gyakorlatban tipikusan vagy semmiféle érdemi változást nem hozott, vagy rontotta a játékok teljesítményét. Hamarosan kiderül, hogy második nekirugaszkodásra sikerül-e a Microsoftnak beváltania az eredeti ígéretét.

Most kiderült, hogy egyes konfigurációkon és bizonyos játékoknál a tavaszi frissítés problémákat okozott, enyhén akadozni kezdtek egyes címek. Sajnos példákat nem hozott fel a Microsoft, azonban a cég tájékoztatása alapján sikerült megszüntetni a kellemetlen jelenséget, a build 16273 és újabb Windows 10 előzetesekbe már bekerült a patch.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!