Leklónozta a MacBook Prót a Xiaomi

xiaomi mi notebook pro laptop notebook
Xiaomi Mi Notebook Pro
Vágólapra másolva!
Dedikált GeForce grafikus vezérlő is található a Mi Notebook Próban.
Vágólapra másolva!

Nem csak a csupa kijelzősnek titulált a Mi Mix 2 csúcsmobilját mutatta be hétfőn a Xiaomi, a másik érdekes új terméke az Apple MacBook Pro ellen csatába küldendő Mi Notebook Pro. A laptop már ránézésre is egyértelműen a klón kategóriába tartozik, bár nem először játszotta ezt el a Xiaomi, tavaly a sima MacBookot másolta le a vállalat.

Xiaomi Mi Notebook Pro Forrás: Xiaomi

A másolásos problémán túllendülve a fémházas termék kifejezetten jónak tűnik: a kijelzője 15,6 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, a processzora modelltől függően nyolcadik generációs Intel Core i5 vagy Core i7, memóriából 8 vagy 16 gigabájtot kapott, a háttértára pedig egy 256 GB-os NVMe SSD. Igazán jó ötlet volt dedikált grafikus vezérlőt is tenni a notebookba, az NVIDIA GeForce MX150 közreműködésével korrektül futtathatóak a kevésbé rendszerigényes játékok.

Xiaomi Mi Notebook Pro Forrás: Xiaomi

A Xiaomi Mi Notebook Pro érdekességei közé tartozik, hogy teljes méretű és háttérvilágított billentyűzetet kapott, a nagy méretű touchpadjének jobb felső sarkába beágyaztak egy ujjlenyomat-olvasót, a kétantennás WiFi-je pedig ac-szabványú. A laptop többek közt kártyaolvasót, két klasszikus USB portot, egy USB-C kaput, továbbá egy HDMI videokimenetet bocsájt a felhasználók rendelkezésére.

A laptop 16 mm vastag, a súlya 1,95 kg. Az utóbbi érthető a 60 wattórás akku fényében, azonban nem világos, hogy a telep körülbelül mennyi üzemidőt kínál. Azt viszont elárulta a gyártó, hogy a gyorstöltésnek köszönhetően 35 perc alatt 50 százalékra tölthető az akku.

Az említett mobilhoz hasonlóan a Xiaomi laptopja is Kínában kerül elsőként piacra, méghozzá az alábbi konfigurációkban:

  • Core i5 + 8 GB RAM: 5599 jüan / 219 ezer forint
  • Core i7 + 8 GB RAM: 6399 jüan / 250 ezer forint
  • Core i7 + 16 GB RAM: 6999 jüan / 274 ezer forint

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!