Egybeépített két 27 hüvelykes monitort a Philips

philips 492p8 monitor
Philips 492P8
Vágólapra másolva!
A könnyebb láthatóság kedvéért meg is hajlította a 49 hüvelykes panelt.
Vágólapra másolva!

Abszolút gigantikus méretű monitorral állt elő a Philips, gyakorlatilag egybeépített két darab 27 hüvelykes Full HD megjelenítőt. Technikailag szerencsére egyetlen kijelzőről van szó: az 1800R hajlítású VA panel 49 hüvelyk átlójú, 3840×1080 pixel felbontású, a képaránya 32:9-hez. A fényereje 600 cd/m², a kontrasztaránya 5000:1-hez, a betekintési szögei pedig 178 fokosak.

Philips 492P8 Forrás: Philips

Már az elnevezéséből is sejthetően a Philips 492P8-at elsősorban irodai jellegű munkára ajánlja a gyártó, nem játékosoknak tervezte. Ennek megfelelően nem támogat semmiféle adaptív képfrissítési technológiát és hasonló gamereknek szánt nyalánkságot, viszont található benne egy USB 3.0 hub, továbbá egy gigabites Ethernet kapu.

Az Ethernet úgy működik, hogy a monitort a videokábel mellett USB kábellel is csatlakoztatni kell a PC-hez, majd monitorba dugott hálózati kábelen bejövő kapcsolatot felismeri a számítógép. Szuper hasznos lehet a hálózati csatlakozóval nem rendelkező laptopokkal való használatkor.

A monitor egy-egy D-SUB (VGA) és DisplayPort, továbbá két HDMI bemenettel rendelkezik, plusz található rajta két 3,5 mm-es audio Jack a fejhallgatónak és a mikrofonnak.

A Philips 492P8 csak valamikor a jövő év második negyedévében kerülhet piacra, olyan 900 euró (276 ezer forint) körüli árra lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!