Sajnos az árát látszólag véletlenszám-generátorral határozták meg.

A külföldiek körében a kultúrájuk teszi érdekessé a japánokat, méghozzá nem véletlenül: mindig képesek valami szokatlannal és váratlannal lenyűgözni a nagyérdeműt. Erre remek példa a Next Technology legújabb találmánya, a lábszagot jelző robotkutya.

Csak az akkujának lemerülése állíthatja meg a robot Bodrit a lábszag kiszimatolásátólForrás: Next Technology

A lábszag a világ minden részén kínosnak minősül, azonban a japánoknál különösen kellemetlen lehet, hiszen a hagyománykövető helyeken kötelezően le kell venniük a cipőjüket. Ez nem csak mások otthonaiba való belépéskor történhet meg, de akár éttermek is megkövetelhetik a vendégektől. Ugyan a durva lábszagot jó eséllyel észreveszik a gazdáik, azonban a gyenge illatot nem feltétlenül: a helyi párás klímának köszönhetően elképzelhető, hogy a minimális ódor már nem éri el az ingerküszöbüket. Ettől függetlenül másoknak persze feltűnik majd a probléma.

A tavaly év végi prototípus

Ilyenkor jön a képbe a robotkutya: a kis plüssállatnak tűnő eszköz a szenzoraival szagmintát vesz, majd ha büdösnek ítéli a gazdája lábát, akkor ugatni kezd, az oldalára fordulva halottat játszik, és kinyom magából egy kis légfrissítőt.

A robotkutya jövő év elején válik elérhetővé, méghozzá 100 ezer jenért, azaz átszámítva

olyan 233 ezer forintért dobálják majd a vásárlók után.

Számunkra ez egy kicsit soknak tűnik, bár nem világos, hogy mennyi légfrissítőt csomagolnak hozzá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!