Bő 1 milliárd dollárért veszi meg a mobiltervező divízió egy részét.

Ma délelőtt hivatalossá váltak a szerda délutáni a pletykák: a HTC és a Google bejelentették, hogy a mobilgyártó 1,1 milliárd dollárért eladja a telefonok tervezésével foglalkozó divíziójának jókora részét a keresőcégnek.

Google PixelForrás: Google (YouTube)

Az akvizíció során a Google átveszi a HTC körülbelül kétezer alkalmazottját, továbbá nem kizárólagos hozzáférést kap a teljes szabadalmi portfóliójához.

A jövőbeli kollégák igazán fantasztikus emberek, akikkel már jó ideje szorosan együttműködünk a Pixel okostelefonokon. Izgatottan várjuk, hogy mire leszünk képesek velük egy csapatban dolgozva elérni

kommentálta a felvásárlást Rick Osterloh, a Google hardverfejlesztésekkel foglalkozó üzletágának vezetője.

És mi lesz a HTC-vel? A vállalat beszámolója szerint a közeljövőben meglepően kevés látható változásra számíthatunk, ugyanis a felvásárlás ellenére nem száll ki az okostelefonos üzletből, marad bő 2000 alkalmazottja. A következő csúcsmobiljának fejlesztése rendben halad, és persze a sikeres Vive ökoszisztéma bővítésére is nagy figyelmet kíván szentelni.

Az üzlet kifejezetten jónak tűnik a régóta súlyos anyagi gondokkal küszködő HTC számára: egyrészt kap egy jelentős mennyiségű tőkeinjekciót, másrészt pedig a súlyfeleslegének leadásával végre fókuszáltabbá válhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!