Nyugalmat biztosít az irodai dolgozósátor

bibilab bocchi tent sátor japán
Bibilab Bocchi Tent
Vágólapra másolva!
Elfér egy kisebb asztal és egy irodai forgószék a furcsa találmányban.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt meglepő pletyka érkezett az Apple hamarosan elkészülő „csillaghajós" főhadiszállása kapcsán: a vállalat munkatársainak jókora tábora nem szeretne átköltözni az ultramodern épületbe, ugyanis óriási méretű, egy légterű (open space) irodákat tartalmaz. A kétezres évek közepe táján különösen trendivé vált irodakialakítás elméletben többféle előnyt is hordoz: csökkenti az építési költségeket, javítja a dolgozók közti információáramlást, és persze könnyebben felügyelhetővé teszi a munkavállalókat.

Bibilab Bocchi Tent Forrás: Bibilab

Mostanra jó néhány kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a nyílt légterű irodák valójában kontraproduktívak: az ilyen irodákban dolgozók nehezebben képesek összpontosítani a munkájukra, hiszen a nagyobb zajterhelés és a sok mozgás elvonja a figyelmüket, így folyamatosan kizökkennek a gondolatmenetükből. A beszámolók alapján például a mérnökök és a programozók különösen utálják az open space irodákat.

A japán Bibilab kínál egy punkos megoldást a problémára: az irodában felállítható Bocchi Tent munkasátorba bevihetnek egy kisebb asztalt és egy forgószéket a munkavállalók, ezzel némileg elszigetelve magukat a kollégáktól. A zajt persze csak minimális mértékben szűri, azonban ez a probléma megoldható egy fejhallgatóval.

A Bocchi Tent háromféle méretben rendelhető meg az Amazon japán kirendeltségétől:

  • 110 × 130 × 150 cm
  • 130 × 130 × 150 cm
  • 130 × 130 × 160 cm

Ilyen sorrendben a teljes áruk jenről átszámolva 24 300, 24 280, és 20 100 forint. Meglehetősen furcsa a sátrak árszabása, hiszen

pont a legkisebb a legdrágább, a legnagyobb pedig a legolcsóbb.

A gyártónak biztosan van valami indoka a szokatlan árképzésre, de elméletileg a méretükön kívül nincs különbség a sátrak között, azaz mondjuk eltérő anyaghasználat nem magyarázhatja a helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!