Gyönyörű szakálla lett a netes drogdíler veszte

gal vallerius sötét web deep web dream market
Gal Vallerius
Vágólapra másolva!
Abszurd körülmények tették lehetővé a francia férfi letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Tor-hálózat bugyrát képező sötét web korántsem kínál akkora anonimitást, mint azt sokan gondolják. A nyomozóhatóságok több esetben nemzetközi összefogással mostanra számos illegális javak adásvételét lehetővé tevő piacteret vontak ki a forgalomból, jó néhány drogdílert és pedofilt állítottak bíróság elé.

Gal Vallerius Forrás: Instagram

A drogkereskedők és drogcsempészek lefülelésére szakosodott DEA amerikai nyomozóhatóság most bejelentette, hogy újabb hal akadt a horgára: augusztus 31-én az atlantai repülőtéren letartóztatta a drogkereskedelem megvalósításával és lehetővé tételével, továbbá pénzmosással vádolt Gal Vallerius francia állampolgárt.

A DEA és a FBI által gyűjtött bizonyítékok alapján a 38 éves férfi „OxyMonster" nicknév alatt 2015 májusa és 2017 augusztusa között bűnözött a fotelének kényelméből. Vallerius a drogokra és hamis útlevelekre specializálódott Dream Market sötét webes piactér egyik adminisztrátora és eladója volt.

A hirdetéseiben azt állította, hogy a forgalmazott kábítószereket nem csak Európa bármely országába, de az Egyesült Államokba is képes kipostázni.

Az amerikai hatóságok klasszikus nyomozómunkával derítettek fényt a férfi személyazonosságára: a BitCoin-pénztárcájának azonosítója, továbbá az írott szövegeinek fogalmazási sajátosságai alapján azonosították.

A nyomozást vezető DEA nem fordult a francia rendőrséghez a bizonyítékaival, helyette inkább megvárta, hogy Vallerius betegye a lábát az Egyesült Államok területére. A férfi korábban még nem járt az USA-ban, azonban a DEA ügynökei tudták, hogy hamarosan rácsattinthatják a bilincset, így nincs értelme évekig tartó nemzetközi jogi eljárásokba bonyolódni.

Ezt a gyönyörű szakállából tudták.

Gal Vallerius azért utazott augusztus végén az Egyesült Államokba, hogy induljon a texasi Austinban megrendezésre kerülő Szakáll- és bajusz-világbajnokságon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!