Jövő év elején érkezik a C64 Mini

thec64 mini commodore 64
THEC64 Mini
Vágólapra másolva!
Hatvannégy licencelt játék kerül a retró termékre.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években folyamatosan kaphatóak voltak retro játékkonzolok és számítógépek, a NES Classic Edition tavalyi sikere pedig újabb komoly lökést adott az iparágnak. Éppen ezért sem lepődtünk meg a híren, hogy valamikor a jövő év elején piacra kerül a Commodore 64 mikroszámítógép újramelegített kiadása, bár a jelek szerint a brand használati jogát nem sikerült megszerezniük a készítőknek, így hivatalosan a THEC64 Mini névre hallgat.

THEC64 Mini Forrás: Retro Games Ltd.

Játékokat szerencsére sikerült licencelni rá, a normál C64-hez képest körülbelül feleakkora kütyü 64 előtelepített játékkal a fedélzetén érkezik.

Nem világos, hogy további játékok betölthetőek-e az USB portjába dugott pendrive-ról, de nem lepődnénk meg rajta. A leírás alapján a vásárlók akár új C64 szoftvereket is programozhatnak a Minin, de ilyenkor érdemes lehet rádugni egy USB-s billentyűzetet, azon szinte garantáltan kényelmesebb lesz a pötyögés.

THEC64 Mini Forrás: Retro Games Ltd.

A bruttó 79,99 eurós (olyan 25 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron piacra kerülő THEC64 Minit a régi videokábel helyett persze már HDMI-vel lehet a tévéhez vagy a monitorokhoz csatlakoztatni, a dobozában mellékelt joystick pedig USB-s.

Sajnos a C64 magnóegysége és floppymeghajtója nem dugható rá.

Ha minden igaz, akkor a jövőben készülhet majd egy teljes méretű, továbbá egy kézikonzolos jellegű változat is a retró gépből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!