Szinte kész a Windows 10 őszi frissítése

2017.10.04. 08:06

Várhatóan már nem kapnak újabb előzetes buildet a tesztelők.

A Microsoft szeptember eleji bejelentése alapján két hétre vagyunk a Windows 10 Fall Creators Update megjelenésétől: az operációs rendszer stabil változatának telepítőkészlete 2017. október 17-től kezdve lesz letölthető, és ezen a napon kezdődik majd a Windows Update-en keresztüli lassú terjesztése is.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Nagyon úgy tűnik, hogy a Windows 10 őszi frissítése a build 16299-es változat lesz. A kérdéses verzió egy hete ment ki a fast ringben lévő nyilvános tesztelőknek, mostanra pedig a slow ringesek is megkapták. Ebből már gyanús volt, hogy ez lehet a végleges build, most pedig a Microsoft kiadott hozzá egy kisebb frissítést, amely build 16299.15-re emelte a verziószámát.

Szinte borítékolható, hogy a build 16299 a Fall Creators Update kiadásra jelölt változata.

Az eddigi frissítésekhez hasonlóan a Windows 10 Fall Creators Update is ingyen telepíthető lesz a jelenleg Windows 10-et futtató számítógépekre. A kivételt csak azok a régebbi Intel Atom processzoros táblagépek jelentik, amelyre már a tavasszal elkészült Windows 10 Creators Update sem vált elérhetővé. A régi verzión való megakadásuk oka, hogy az Intel nem hajlandó a Windows 10 újabb változataival kompatibilis grafikus illesztőprogramot kiadni a bennük használt videochipekhez.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!