Drága és értelmetlen a Google Pixelbook

google pixelbook chromebook chrome os
Google Pixelbook
Vágólapra másolva!
Szép és erős a hardver, csak hát Chrome OS fut a laptopon.
Vágólapra másolva!

Szerda este a Pixel 2 mobilok mellett többek közt a legújabb laptopját is bemutatta a Google. A Pixelbook egy csúcskategóriás posztergyerek, a fő célja a Chrome OS rendszer képességeinek a demonstrálása; annak a bizonyítása, hogy komolyan vehető szoftverről van szó. Ebből fakadóan a Google-t nem érdekli különösebben az árcédulája, a terméknek nem kell üzletileg sikeressé válnia.

Google Pixelbook Forrás: Google

Ennek megvan az az előnye, hogy a posztergyerek termékekbe bármilyen abszurd hardvert betehetnek a mérnökök, a Pixelbook esetében pedig éltek is a lehetőséggel.

A sátor és tablet módban is használható, 1 kilogrammos laptopba 12,3 hüvelykes és 2400×1600 pixeles érintőkijelző került, a processzora modelltől függően Intel Core i5 vagy Core i7, a memóriája 8 GB vagy 16 GB, a háttértára pedig 128 / 256 / 512 gigabájtos SSD lehet.

Nem rossz ahhoz képes, hogy a Pixelbook csak egy Chrome böngészőt, továbbá androidos appokat képes csak a vásárlók rendelkezésére bocsájtani.

A laptop további érdekességei közül kiemelendő, hogy a WiFi-jel elvesztése esetén képes automatikusan átállni a tulajdonosa Pixel 2 vagy Pixel 2 XL telefonjának mobilnetjére, továbbá közvetlenül elérhető vele a Google hangasszisztense.

Az USA-ban már előrendelhető Google Pixelbook legolcsóbb konfigurációja 999 dollárba, míg a legdrágább 1649 dollárba kerül, átszámítva

nettó 265 és 450 ezer forintokról beszélünk.

Opcionálisan vásárolható hozzá további 99 dollárért egy Wacom érintőceruza is, amely 2000 szinten képes érzékelni a nyomáserősséget, ez rajzoláskor jöhet jól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!