Eredeti CD-ket fogad a Seedi retro konzol

seedi retro cd játékkonzol
Seedi
Vágólapra másolva!
Többek közt PlayStation 1 és Sega CD játékokkal is elboldogul.
Vágólapra másolva!

A régi konzolos játékok futtatására készült komolyabb új játékkonzolok esetében nem szokatlan, hogy képesek fogadni az eredeti játékkártyákat, azaz például egy SNES emulációjára képes konzolba bedughatóak az eredeti cartridge-ek. Ugyanez nem mondható el a picit újabb CD-s platformokról, ezek esetében könnyen előfordulhat, hogy warezolni kell a játékokat.

Seedi Forrás: Seedi

A Seedi nevű konzolnak köszönhetően most megváltozhat a helyzet: az IndieGoGo közösségi finanszírozási portálon támogatható eszköz beépített DVD-újraírót tartalmaz, így simán behelyezhetőek az eredeti Sony PlayStation 1, Neo Geo CD, TurboGrafx CD, és Sega CD korongok, majd indulhat a játék.

A fentieknél persze sokkal több platformot képes emulálni a Seedi, a retro konzolok döntő többségéhez hasonlóan nyílt forráskódú emulátorszoftverek futnak rajta. A terméket látszólag az Orange Pi Lite miniszámítógép köré építették a készítők: négymagos és 1,2 GHz-es Allwinner H3 processzor, 512 MB memória, továbbá egy 32 GB-os microSD található benne. Nagyon hasznos, hogy Bluetooth és WiFi-modemeket is tartalmaz.

A Seedi kétféle kiszerelésben rendelhető elő: az olcsóbbik 110 dolláros csomag nem tartalmaz játékvezérlőt, míg a drágábbik 125 dolláros kiszerelésben már van egy vezeték nélküli gamepad is. Elméletileg szinte bármilyen modern gamepaddel kompatibilis az eszköz, ezért is tették opcionálissá a megvásárlását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!