Pénztárosokat nem igénylő boltok létrehozásával próbálkozik a vállalat.

Tavaly decemberben az Amazon bejelentette a pénztárosokat nem igénylő Amazon Go üzleteket. A forradalmi boltok csordultig vannak a vásárlók megfigyelésére kitalált technológiával: az áruházba való belépéskor a vevőknek azonosítaniuk kell magukat, majd számítógépes rendszerek tartják számon, hogy mit tettek be a kosaraikba. A bevásárlás végeztével egyszerűen távozhatnak az üzletekből, a rendszer automatikusan megterheli a termékek ellenértékével az egyenlegüket.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

Vagy legalábbis ez az elmélet, a tapasztalatok szerint a gyakorlatban van még mit reszelni a szisztémán.

Így vagy úgy, de a Business Insidernek nyilatkozva a Tesco ügyvezető igazgatója elmondta, hogy felettébb érdekesnek tartja a ötletet. Olyannyira, hogy máris megkezdődött a technológiával való kísérletezés, ha pedig tényleg működőképesnek bizonyul, akkor mindenképp bevezetésre kerül majd a brit multicég áruházaiban.

Egyelőre nem esnénk kétségbe a Tesco pénztárosainak a helyében, érzésünk szerint a belátható jövőben nem lesz ebből semmi. Az Amazonnak még az aránylag kisméretű és limitált választékú Go üzletekben sem sikerül mindig számon tartania a vásárlók tevékenységeit, ehhez képest a Tesco rendszerének gigantikus választékkal és szimultán akár több száz vásárlóval kellene tökéletesen megbirkóznia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!