Kevesebb mint 10 nap alatt zsebelt be közösségi finanszírozással 30 ezer dollárt az egészségügyi okosóra. Egy olyan modern eszközről van szó, amely öt orvosi minőségű érzékelőt tartalmaz.

A MAP Health Watch, egy olyan egészségi állapotra koncentráló okosóra, ami több funkciót is magában foglal: folyamatosan monitorozza a viselője meghatározott életfunkcióit és automatikusan riaszt, ha a számítógép által fogadott adatok alapján valami probléma merül fel. Itt már külön jelzésre sincs szükség a felhasználótól, a szoftver elemzi a befutó adatokat, a tartózkodási helyről GPS jelet küld a telefon és egy saját csapat kezeli a krízishelyzeteket.

A névadásnál (MAP) a measure, analyze, predict angol kifejezések kezdőbetűit használták fel, ugyanis ez az okosóra mér, elemez és előrejelez.

A céget 2013-ban indítottuk el, és azóta folyamatosan az algoritmusok finomításán és a termék fejlesztésén dolgozunk.

A csuklón való viselés végett, a legújabb generációs érzékelőket használjuk a készülékben, így is szűrve az adatok un. "zajosodását". Sok hónapos tesztelés eredményeként, elmondhatjuk: elégedettek vagyunk a rendelkezésre álló adatok minőségével"- magyarázza Steedruber Gabriella, a rojekt tagja.

Az öt legmodernebb szenzor mellett a MAP Health Watch tervezésénél figyeltek a részletekre

- egy stílusos, több színben elérhető mindennapi viselésre alkalmas óra lett megalkotva. Cél, hogy az ügyfeleik boldogan viseljék az órát egész nap, az éjszakát is beleértve. Így a design és a kényelem nagyon fontos szempont volt a tervezés során.

Az MAP legfontosabb tulajdonságai

  • legalább 24 órán át biztosan kibírja egy feltöltéssel,
  • praktikus a hétköznapokhoz, mert víz- és ütésálló,
  • a figyelmeztetésekhez rezgőmotorral van felszerelve,
  • jól látható, 1,2 colos AMOLED kijelzővel rendelkezik
  • az egészségügyi távfelügyelet is része.

Családi csomagban is rendelhető lesz

A MAP piaci ára 450 dollár körül várható, az előrendelési fázisban pedig mindössze 195 dolláros áron lehet hozzájutni. A termék árán felül a 20 dolláros szállítási költséggel kell még kalkulálni, így végül 57 ezer forintra jöhet ki.

Ez az ár már magában foglalja az orvosi felügyeleti szolgáltatás 6 havi díját is.

Vannak különböző kombinációs lehetőségek, hogy még jobb áron juthassunk hozzá: 4 óra együttes megrendelése esetén a családi csomag 1100 dollárba, vagyis 290 ezer forintba kerül a szállítással együtt, amely már tartalmazza a 3-3 havi felügyeleti díjat is. Az orvosi felügyelet, az egészségügyi riasztási szolgáltatás további díja havonta 8000 forintért lesz előfizethető.

MAPForrás: Origo

Elemzéssel jelzi, ha baj lehet

A MAP Health Watch jelenleg nagy valószínűséggel képes előrejelezni az infarktust, az ischemiás stroke kockázati növekedését, a szívritmuszavart, a dehidratációt és elektrolitháztartás-zavart, az elesést vagy közlekedési balesetet bekövetkeztét és a lázas állapottal járó fertőzéseket. A fejlesztők ígérete szerint a következő fázisban a MAP már képes lesz az epilepsziás rohamok előrejelzésére, az allergiás és asztmás tünetek észlelésére és az alvási rendellenességek kiszűrésére.

Magyar fejlesztőkkel készül

A fejlesztői csapat orvosokból és mérnökökből áll, köztük a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem szakembereit egyaránt megtaláljuk. Az orvosi felügyelet csak néhány országban lesz egyelőre elérhető, de az Egyesült Államok mellett természetesen Magyarországon is igénybe lehet venni.

Magyar fejlesztők a MAP Health Watch mögött.Forrás: Origo

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!