Októberben is kötelező frissíteni a Windowst

2017.10.11. 12:06

Egyelőre nem érkezett patch az Adobe Flash Playerhez.

Tegnap a hónap második keddje volt, így a Microsoft kiadta a támogatott termékeihez készült hibajavításokat. Általában az Adobe is a hibajavító kedden frissíti a Flash Playert, azonban egyelőre tisztázatlan okból hírünk írásáig a vállalat nem patchelte a notórius beépülőt. Érzésünk szerint ami késik, az nem múlik.

Forrás: 123rf

A Microsoft viszont kitett magáért, összesen 62 sebezhetőséget szüntetett meg a Windows, Office, Skype for Business, Internet Explorer, és Microsoft Edge termékekben, ezek közül az egyik nulladik napi sérülékenység volt a 2007-es és újabb Word szövegszerkesztőkben. Külön említést érdemel még egy hiba a Windows 8 és újabb rendszerek DNS-kezelőjében (ez felel a webcímek és az IP-címek összetársításáért), amivel magas jogosultságú távoli kódfuttatást lehetett elérni.

A Microsoft által most kiadott javítások telepítését minél előbb érdemes elvégezni, a Windows Update-en keresztül installálhatóak.

Végül érdemes megemlíteni, hogy a 2015 novemberében megjelent Windows 10 November Update mostantól kezdve nem kap frissítéseket, így a valamilyen oknál fogva még ezt a verziót futtatóknak frissíteniük kell egy újabb kiadásra. A Windows 10 Fall Creators Update végleges és stabil kiadása egy hét múlva jelenik meg, megfontolandó lehet várni egy picit, és egy tiszta telepítéssel rögtön arra átállni.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!