Webes szolgáltatásokat indíthat a Mozilla

Mozilla Firefox, új verzió a böngészőhöz, firefox 29
People wait to attend the press conference of Mozilla's Chief Executive Officer (CEO) in Barcelona on February 24, 2013, a day before the start of the 2013 Mobile World Congress. The 2013 Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, is held from February 25 to February 28 in Barcelona. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Alapvetően ingyenesek lehetnek, prémium előfizetésekkel.
Vágólapra másolva!

A Mozilla semmiféle fizetős szoftvert vagy szolgáltatást sem kínál, a szervezet jelenleg a Firefoxban alapértelmezettnek beállított keresőmotorból szerzi a bevételének oroszlánrészét. Régebben a Google, jelenleg pedig a Yahoo, a Yandex, továbbá a Baidu fizet a piaci versenyelőnyért.

Forrás: AFP/Josep Lago

A CNET-nek nyilatkozva a Mozilla ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a szervezet új bevételi források után kutat, hogy hosszú távon is biztosított legyen a fennmaradása.

Jelenleg webszolgáltatások indításában gondolkodnak az illetékesek.

Chris Beard szerint ha lesz valami az elképzelésből, akkor a szolgáltatások reklámokkal megtámogatott ingyenes verzióval, továbbá prémium előfizetéssel is rendelkezhetnek majd.

Beard szavai alapján rendkívül korai stádiumban van az elképzelés, egyelőre csak azt kutatják a Mozillánál, hogy milyen jellegű szolgáltatásokat volna értelme indítani. A szervezet talán legnagyobb fegyvere az újfajta törekvésben a bizalom lehetne: például egy a magánszférát tiszteletben tartó webes levelezővel, vagy egy VPN-nel lehetne esélye a befutásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!