Bárki életeket menthet egy mobilapplikációval

Vágólapra másolva!
Magyarországon évente 25000 hirtelen szívleállás történik, ebből 7000 közterületen. Percenként 7%-kal csökken a túlélés esélye. Már működik egy program, hogy minél több közintézményben legyen defibrillátor, de most beindult egy olyan kezdeményezés, ami ennél sokkal olcsóbban és hatékonyabban tud életeket menteni.
Vágólapra másolva!

Annyi applikáció van már mindenkinek a mobilján, egy részük felesleges és idétlen játék, a másik részük hasznos ugyan, de mindig csak a mobil gazdájának az érdekeit szolgálja. A Szív City egyedülálló abban, hogy lehetővé teszi a mások segítését.

Aki beszáll a programba, a lehető legértékesebbet tudja másoknak adni: az életüket.

Az első lépés, hogy valaki megtanulja az újraélesztés technikáját. Erre ingyenes tanfolyamokat biztosít a mentőszolgálat. Ezek után ha valaki telepíti a mobiljára a Szív City applikációt, akkor a nap 24 órájában készenlétben lévő életmentő lehet. Ha az Országos Mentőszolgálat segélyhívást kap, akkor az OMSZ mentésirányítója riasztást küld a Szív City rendszerbe, és 500 méteres körzetben a program résztvevőinek telefonja jelzi, hogy hol találják a segítségre szoruló embert.

(1) Közterületen valaki összeesik, megáll a keringése. Egy szemtanú mentőt hív. (2) Az OMSZ mentésirányítója a helyszínre küld egy mentőt, egyidejűleg riasztja a Szív City-t is. (3) Egy közelben tartózkodó önkéntes fogadja a segítségkérést, és a bajba jutott megmentésére siet.Forrás: Szív Citymiddleon213264500

(4) Az önkéntes megkezdi az újraélesztést. (5) A helyszínre érkező mentők folytatják. (6) Mindenki hálás a Szív City önkéntesének, hogy esélyt adott egy haldoklónak a túlélésre.Forrás: Szív Citymiddleon213264500