Potenciálisan zavaró újítást kap a mobilos Youtube

Youtube
TO GO WITH AFP STORY BY NATHALIE ALONSO A webcam is positioned in front of YouTube's logo on June 28, 2013 in Paris. A new type of crook hunts its victims on the web, pushing them to erotic games in front of their webcam before blackmailing them with the videos. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
Automatikusan elindulnak majd a videók a Kezdőlapon.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben a Google több felületén is kísérletezett az automatikusan elinduló videókkal, az őrület most elérte a mobilos Youtube alkalmazást is. Az Android Central beszámolója szerint ismeretlen számú felhasználó meglepődve tapasztalta a napokban, hogy az alkalmazást megnyitva automatikusan elindultak a Kezdőlap fülben lévő videók.

Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Elsőként természetesen a lista tetején lévő videó indul el. Lefelé görgetés esetén leáll a lejátszása, és elindul az alatta következő videó; ez a viselkedés egészen a lista aljáig ismétlődik. Amennyiben a felhasználó hagyja, akkor a videók az elejüktől a végükig lejátszódnak.

Szerencsére hang nélkül, bekapcsolt feliratozással.

Az újítás állítólag nem túlságosan zavaró, de aki nem szívleli, az teljes mértékben kikapcsolhatja majd a Youtube beállítómenüjében. Olyan opció is létezik, hogy kizárólag Wi-Fi hálózatra kapcsolódva legyen aktív az automatikusan lejátszás, de sajnos nem ez az alapértelmezett.

Egyelőre nem világos, hogy mikor válik nemzetközileg elérhetővé az újdonság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!