Hihetetlen üzemidejű windowsos laptopok jöhetnek

2017.10.19. 10:07

Akár két munkanapot is kibírhatnak egy töltéssel a qualcommos gépek.

Sok mindent szeretnek egymás fejéhez vágni a PC vs. Mac csatározás során a fanok, az utóbbi tábor például garantáltan elő fog állni az Apple-féle notebookok tradicionálisan masszív akkus üzemidejével. A jelek szerint a közeli jövőben alaposan megváltozhat a helyzet, ugyanis az Intel vagy AMD helyett Qualcomm processzort használó windowsos laptopok mindent a földbe döngölhetnek majd az akkus üzemidő terén.

Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletes laptopokon mutatkozik majd be a Windows 10 új kiadásaForrás: Microsoft

Először egy kis kontextus: tavaly decemberben a Microsoft bejelentette, hogy a számítógépes Windows 10 az okostelefonokban és a táblagépekben használt ARM processzorokon is futtatható lesz, első körben a Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletet támogatja majd az operációs rendszer.

A különleges Windows 10 nem csak a modern alkalmazásokat lesz képes futtatni, emuláció segítségével klasszikus asztali programokat is használhatnak majd rajta a felhasználók.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy mikor kerülnek piacra az első Qualcomm lapkakészletet használó windowsos laptopok, azonban a chiptervező cég egyik felsővezetője a hongkongi 4G/5G Summit rendezvényen elárult pár érdekességet a projektről, egész pontosan a várható akkus üzemidőkről beszélt.

Cristiano Amon szerint a gépek akár 29 órán keresztül is képesek lesznek netflixes tartalmakat lejátszani,

vegyes hétköznapi használat mellett pedig olyan 18 órányi üzemidőre számíthatnak a vásárlók.

Ha ez igaz, akkor legalább egy, de akár két teljes munkanapot is nevetve kibírhatnak majd a noteszgépek.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!