Bemutatkozott a Nokia 7 mobil

nokia 7 android okostelefon
Nokia 7
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak Kínában kerül piacra az okostelefon.
Vágólapra másolva!

Újabb készülékkel állt elő a Nokia márkajelzésű okostelefonokért felelős HMD Global. A héten bemutatott Nokia 7 egy erős középkategóriás modell, a mérnökök ár és érték tekintetében egyaránt a hazánkban is kapható Nokia 6 és Nokia 8 közé próbálták besuvasztani. Sajnos az európai forgalmazásáról egyelőre nem érkezett információ, a jövő héten csak Kínában kerül majd piacra, kártyafüggetlenül 2499 jüanos, azaz olyan 98 ezer forintos kezdőáron.

Nokia 7 Forrás: Nokia

Az idei androidos Nokiákhoz hasonlóan sajnos az új mobil sem visz új színt a termékkategóriájába, jórészt csak a márkanévvel és a korrekt árcímkével próbálja eladni a HMD. Az érintőkijelzője 5,2 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, az előlapi kamerája 5 megapixeles, a hátlapi Carl Zeiss optikás képalkotója pedig 16 megapixeles.

A készülék meghajtásáról a Qualcomm Snapdragon 630 gondoskodik, a lapkakészlet sokkal gyorsabb utódját pont a héten jelentette be a chiptervező cég. Memória tekintetében 4 / 6 gigabájtos modellek közül választhatnak majd vásárlók, mindkettőben 64 GB bővíthető háttértár található.

A Nokia 7 további érdekességei közül kiemelhető az ac-szabványú WiFi támogatása, az NFC, az ujjlenyomat-olvasó, a gyorstölthető 3000 milliamperes akku, az USB Type-C csatlakozó, és a klasszikus hangcsatlakozó. Gyárilag Android 7.1 rendszerrel kerül piacra, de a közeljövőben megérkezik majd rá az Android 8.0.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!