Bevezette a digitális ajándékkártyákat a Steam

valve steam
Steam
Vágólapra másolva!
Régóta kért funkcióval újított az idei utolsó nagy leárazások előtt a játékbolt.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok első számú digitális játékboltja már régóta lehetővé teszi, hogy játékokat vagy ajándékkártyákat vásároljunk a rokonainknak és a barátainknak. Érthetetlen módon a bizonyos összegeket a belső Steam Wallet egyenlegre feltöltő ajándékkártyák egészen mostanáig csak fizikai formában voltak elérhetőek, azaz a beszerzésükhöz vagy el kellett fáradni egy ajándékkártyákat áruló boltba, vagy webshopokból kellett megrendelni azokat.

Steam Forrás: Origo

Magyar idő szerint szerda este a Steam bevezette a digitális ajándékkártyákat, így mostantól kezdve pillanatok alatt szabadon elkölthető pénzt tölthetünk fel az erre érdemesnek talált személyek Steam Walletébe. Ötféle összeg közül választhatunk: 5 euró, 10 euró, 25 euró, 50 euró, továbbá 100 euró.

A megoldás hátránya, hogy a digitális ajándékkártyát adó személynek is rendelkeznie kell egy Steam-fiókkal, továbbá csak a barátlistáján legalább 3 napja szereplő illetőknek adhat pénzt.

Szuper lenne még, ha lehetőség nyílna az ajándékba adott összegek jóváírásának az időzítésére, így mondjuk a gyereknek karácsonyra vagy a születésnapjára adni kívánt „játékpénz" megjelenését a megfelelő napra lehetne ütemezni.

A digitális ajándékkártyákat az idei év utolsó nagy leárazásai előtt vezette be a Steam, a kiszivárgott információk alapján még három lesz belőlük:

  • halloweeni vásár: 2017. október 26. - 2017. november 1.
  • őszi vásár: 2017. november 22. - 2017. november 28.
  • téli vásár: 2017 december 21. - 2018. január (?).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!