Nem nyűgözte le Steve Wozniakot az iPhone X

2017.10.26. 16:06

A mérnöknek kétségei vannak a Face ID megbízhatósával kapcsolatban.

Az Apple-höz kapcsolódó leghíresebb személy egyértelműen Steve Jobs, azonban a vállalat jó eséllyel sehol sem lenne a másik társalapítója, Steve Wozniak nélkül. A legendás mérnök egyedül tervezte meg az Apple I számítógép hardverét és szoftverét, tovább az Apple II dizájnjának a nagyja is tőle származik. Ugyan már 1985-ben otthagyta a vállalatot, azonban továbbra is ugyanakkora tisztelet övezi, mint Jobsot.

Steve Wozniak még 2011-ben, az újonnan vásárolt Apple iPhone 4s mobiljávalForrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Éppen ezért is rendszeresen kikérik a véleményét az Apple-ös témákban, most épp a CNBC kereste meg azzal, hogy tervezi-e a napokban piacra kerülő Apple iPhone X megvásárlását. A kérdés amiatt vetődött fel, hogy a mérnök aggodalmát fejezte ki a Face ID biometrikus azonosítórendszer megbízható működésével kapcsolatban.

Egyelőre kivárok a vásárlással. [...] Valamilyen oknál fogva az iPhone X lesz az első modell, amire nem váltok át már az első napon. De feleségem megveszi, így persze megvizsgálom majd közelebbről. Boldog vagyok az iPhone 8-asommal, ami számomra egyébként nagyjából ugyanaz, mint ami iPhone 7-esem, vagy az iPhone 6-asom volt

– világított rá a kulisszatitkokra Wozniak.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!