Felmondott az AMD grafikus részlegének vezetője

2017.11.08. 14:07

Raja Koduri már szeptemberben távozott egy hosszabb pihenőre.

Az elmúlt bő egy évben elég jól ment a szekér az AMD-nél: a Ryzen processzorok bomba sikerek lettek, a Vega grafikus chipet használó videokártyák pedig ha nem is tudták megismételni ugyanezt, de akkor is fontos előrelépések. Ezen felül a héten az Intel bejelentette, hogy az említett Vega chipek bekerülnek majd egyes processzorai mellé, amelyre jogosan lehet nagyon büszke az AMD grafikus chipekkel foglalkozó Radeon Technologies Group (RTG) csoportja.

Raja KoduriForrás: AMD

Pont ezért is keltett most nagy meglepetést, hogy felmondott az RTG vezetője. Raja Koduri idén szeptemberben már hosszabb szabadságra ment, azonban ez önmagában még nem volt túlságosan gyanús: hatalmas súly nyomta a vállát, így az idei fontos feladatainak elvégzése után megérdemelt némi szabadságot. A fontos felsővezetők esetében közel sem példátlanok az ilyen hosszabb szabadságok.

Arra viszont senki sem számított rá, hogy Koduri távozik az AMD-től. A cég munkatársainak küldött levelében azt írta, hogy a családja körében eltöltött bő egy hónap alatt úgy döntött, hogy ideje továbblépnie. A helyét átmeneti jelleggel Lisa Su, az AMD vezérigazgatója veszi át.

A vállalat szerint Raja Koduri távozása nem lesz hatással a jelenlegi fejlesztési tervek végrehajtására, nem fognak miatta megváltozni a már deklarált ütemtervek.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!