Jön a SteamVR a Windows Mixed Reality headsetekre

dell visor windows mixed reality vr headset virtuális valóság
A Dell Visor az egyik első Windows Mixed Reality kompatibilis headset lesz a piacon
Vágólapra másolva!
November közepétől lesznek kompatibilisek a microsoftos headsetek a bolttal.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 őszi alkotói frissítésének egyik talán legfontosabb újdonsága, hogy kompatibilis a Microsoft által szabványosított Windows Mixed Reality VR-headsetekkel, az első modellek az operációs rendszerrel párhuzamosan kerültek piacra.

Dell Visor - Windows Mixed Reality VR-headset Forrás: Dell

Sajnos a microsoftos headseteket már megvásároltak egyelőre nem úsznak a VR-os tartalmakban, jelenleg csak olyan hatvan a Windows Áruházból elérhető alkalmazás és játék támogatja a termékeket. Persze a Microsoft már a Windows Mixed Reality bejelentéskor hangsúlyozta, hogy a technológiára épülő headsetek kompatibilisek lesznek a SteamVR-ral is, azaz a Steamen elérhető VR-os játékok is együttműködnek majd velük.

Eredetileg arról volt szó, hogy a kompatibilitás már az első headsetek piacra dobásának napján elérhető lesz, de technikai problémák adódtak, így kénytelenek voltak időt kérni a mérnökök. A Microsoft most közölte, hogy a SteamVR támogatása 2017. november 15-én kezdődik majd, bár egy darabig csak béta formában, azaz a gamerek tapasztalhatnak még kisebb-nagyobb malőröket a steames VR-játékaik futtatásakor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!