Blokkolni kezdi a bosszantó átirányításokat a Chrome

google chrome popup
Vágólapra másolva!
Épp itt volt az ideje, hogy böngészőfejlesztői szinten foglalkozzanak a problémával.
Vágólapra másolva!

Jóval kényelmesebbé válhat a Google Chrome-mal való internetezés a közeljövőben, a fejlesztők ugyanis a következő időszakban megpróbálnak majd leszámolni több rendkívül bosszantó, általában hirdetések megjelenítésére használt praktikával.

Forrás: Google

A funkciók három körben válnak majd elérhetővé. Elsőként is a Chrome megpróbálja majd letiltani az olyan ablakok megnyitását, amelyek a netezők számára láthatatlan vezérlőfelületekre, vagy kamu bezárógombokra kattintva nyílnak meg; ez az újítás januártól kezdve élesedik majd a böngészőben.

A másik két fejlesztés a jövő év első hónapjaiban válik majd elérhetővé, a Chrome 64 / 65 böngészők részeként. Egyrészt a Chrome blokkolni fogja az olyan hirdetéseket, amelyek a lekattintásuk nélkül próbálják meg átirányítani a netezőket egy másik weboldalra, másrészt pedig a pop-under viselkedést is meggátolja majd a böngésző. Arról van szó, mikor a netező rákattint egy linkre a weblapon, mire a kért oldal egy új böngészőfülben nyílik meg, közben pedig az eredeti böngészőfül egy hirdetésekkel teli weblapra ugrik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!