Kár volt rábízni a munkát, valószínűleg jól megbánta a Wallpaper főszerkesztője.

Nagy durranással állt elő az egyesült államokbeli Wallpaper magazin, az elsősorban építészettel, dizájnnal és művészetekkel foglalkozó kiadvány ugyanis több oldalas interjút készített Jony Ive-val, az Apple vezető formatervezőjével. Ami ennél is érdekesebb, hogy maga Ive tervezte a szám különleges kiadásának címlapját.

Baloldalon a Jony Ive által tervezett címlap, jobboldalon pedig az újságárusokhoz kerülő példányok címlapjaForrás: Wallpaper

A munkája enyhén szólva is megdöbbentő, az Apple dizájnzsenije ugyanis

egy üres fehér lapot adott le,

bár a magazin nevét a szokásos fekete helyett színes betűkre cserélte. Sajnos nem magyarázta el, hogy mi az ötlet a címlap mögött: csak trollkodásnak szánta-e, vagy esetleg teljesen megfeledkezett a munkáról, de azért elküldte azt, amit a határidőig sikerült elkészítenie.

A Wallpaper magazin persze nem ezzel a címlappal lesz kapható az újságárusoknál, hiszen Jony Ive dizájnja nem elég funkcionális a lapszám eladásához; nem képes tájékoztatnia potenciális vásárlókat arról, hogy nagyjából miről szól a kiadvány, továbbá konkrétan melyek a meghatározó témái.

A dizájn nem csak arról szól, hogy miként néz ki, vagy milyen hatást kelt valami. A dizájn végső soron a funkcionalitásról szól

– idézte Steve Jobs az ügyben releváns magyarázatát a The Verge.

Magától Ive-tól is sikerült egy alkalomhoz illő idézetet előkotorni: „Az egyszerűség nem a zűrzavar hiánya, hanem annak a következménye", jelentsen ez bármit is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!