A vibrátor mobilappja rögzítette és tárolta az utolsó menet hangfelvételét.

Az informatikai értelemben támadható okos szexjátékok egyáltalán nem jelentenek újdonságot, ráadásul a jelek szerint a Hong Kongban székelő Lovense nevű gyártó különösen nem figyel oda a termékeinek biztonságára. Idén októberben kiderült, hogy a hátsóba helyezhető Hush nevű szexjátékát némi trükközés után bárki rezegtetheti a Bluetooth-adóvevőjének a hatótávolságán belül, most pedig a cég interneten keresztül vezérelhető vibrátoraihoz járó androidos appban sikerült felfedezni egy kellemetlen problémát.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Geber86

A Lovense Remote lehetővé teszi, hogy a vibrátor tulajdonosának szexpartnere távolról vezérelje a vibrátor működését, közben persze videocsevegési lehetőséget is biztosít a felek között. A mostani botrányt az keltette, hogy az alkalmazás ok nélkül tárolja a legutóbbi menet teljes hangfelvételét az okostelefonok háttértárán.

A Lovense apró hibának titulálta a hangfájl rögzítését, és biztosította a vásárlókat, hogy a véletlenül létrehozott hangfájlok soha nem hagyták el az okostelefonjaikat. A gyártó pénteken kiadott egy frissítést a Lovense Remote apphoz, amely elméletileg megoldotta a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!