Nem jött létre a világ legnagyobb technológiai felvásárlása

Vágólapra másolva!
A Qualcomm elutasította a Broadcom felvásárlási ajánlatát, ezzel meghiúsult minden idők egyik legnagyobb akvizíciója.
Vágólapra másolva!

A múlt héten hivatalossá vált, hogy a hálózati technológiában, grafikus feldolgozásban, szerverekben, processzorokban és még körülbelül fél tucat másik ágazatban a világ vezető vállalatai közé tartozó Broadcom felvásárlási ajánlatott tett a Qualcommra.

Utóbbit leginkább arról ismerhetjük, hogy az okostelefonok jelentős része az ő központi processzorait (ezek a Snapdragon egységek) használja, amikbe persze bele van integrálva tulajdonképpen minden, amire egyébként egy telefonban szükség van, így például a hálózati modem is.

A Qualcomm termékei annyira népszerűek, hogy az alsó kategóriától az abszolút csúcsig mindenben megtalálhatjuk őket: az általunk legutóbb tesztelt termékek közül ilyen processzor ketyeg a Nokia 8-ban a HTC U11-ben, de még a Galaxy S8 olyan verzióiban, amibe nem a Samsung saját tervezésű központi egysége kerül (például Amerikában).

Forrás: Qualcomm

Nos, ezt a vállalatot szerette volna megvenni a Broadcom potom 105 milliárd dollárért.

Ami, ha megvalósul, akkor minden idők legnagyobb technológiaipari felvásárlása lett volna.

De az igazgatótanács a mai napon ezt egyértelműen elutasította.

Az érvelésük szerint nincs még egy olyan vállalat a piacon, ami jobb pozícióban lenne a IoT (dolgok internete), a mobilos processzorok és modemek gyártásában, mint a Qualcomm. A hivatalos közleményben így fogalmaztak:

A Broadcom ezzel együtt továbbra is eltökélt a felvásárlásban, szerintük ugyanis a két cég között tökéletes szinergiák alakulhatnának ki, és egy rendkívül erős, széles portfolióval rendelkező nemzetközi nagyvállalat jöhetne létre, számos területen piacvezető technológiákkal és termékekkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!