Nagyon népszerű Kelet-Európában a Huawei

Vágólapra másolva!
Egész Európában egyre népszerűbbé válnak a Huawei telefonjai, azonban úgy látszik, hogy Kelet-Európában különösen, Itt pedig látszik, hogy ez némileg a Samsung rovására megy, de persze azért a koreai gyártónak még  nincs nagy oka félelemre.
Vágólapra másolva!

Az AppBrain felmérése szerint Európában egyre népszerűbbé válik a Huawei, azon belül is főleg Kelet-Európa az a terület, ahol egyre közelebb van ahhoz, hogy rálépjen a Samsung sarkára. Ez mondjuk nem meglepő: hiába számít a Samsunghoz képest kvázi újoncnak, a gyártó az utóbbi években egyre jobb minőséget tudott letenni az asztalra, kedvező ár mellett.

Ennek köszönhetően jelenleg Lengyelországban, Spanyolországban, és Portugáliában jelenleg már a Huawei P8 Lite a legtöbbet használt androidos okostelefon, míg Olaszországban és Csehországban ugyanez a készül a második helyet csípi meg.

Forrás: Android Central

Ha a piaci részesedést nézzük, akkor Finnországban áll a legjobban a Huawei: itt 27,5%-ot tudott már elérni, Olaszországban 18,9%-ot, Csehországban 17,2%-ot, Magyarországon 16,7%-ot, Lengyelországban pedig 16,1%-ot.

Nyugat-Európa legtöbb államában egyébként messze a Samsung készülékei a legnépszerűbbek, jellemzően 55-65% körüli piaci részesedéssel. Ettől Spanyolországban némileg le van maradva 40,3% -kal, míg Lengyelországban 39,8%-ot, Csehországban 33,2%-ot, Szlovákiában pedig 36,2%-ot tudhak magáénak a koreai vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!