Karácsonyi ajándékot kaphatnak a Radeonokat használók

amd radeon software driver
Vágólapra másolva!
Decemberben rengeteg fejlesztést hozó illesztőprogram válhat elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt az AMD bemutatta a Radeon videokártyák új generációs meghajtószoftverét. A sokat kritizált Catalyst illesztőprogramot leváltott Radeon Software használhatóság és teljesítmény tekintetében is nagy előrelépésnek bizonyult, ráadásul a vállalat minden év végén kiad belőle egy-egy nagy újításokat hozó kiadást.

Forrás: BlazeK_AMDRT / Twitter

A következő ilyen frissítés várhatóan december első felében jelenik majd meg, és úgy tűnik, hogy kiszivárgott az egyik gamereknek szánt újítása: játék közben valós időben figyelhető lehet vele a képkockasebesség, továbbá egyes rendszererőforrások használata. Utóbbiak közül a CPU és a GPU terheltsége, továbbá a memória és a videomemória telítettsége lehetnek univerzálisan hasznosak.

A fenti információk valós idejű követése nem csak a pécégémer-életérzés miatt fontos: a játékok beállítgatásakor a funkcionalitással könnyen megtalálható az arany középút a grafikai minőség és a teljesítmény között.

Ugyanilyen OSD-s módszerrel már nagyon rég követhetőek az adatok, ám ehhez telepíteni és konfigurálni kell az MSI Afterburnert, ami nem túl kényelmes megoldás. A Radeon Software esetében egy gombnyomással bármikor ki- és bekapcsolható lehet az adatok kíratása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!