Töltés közben is lemerülhet a Surface Book 2 akkuja

microsoft surface book 2 hibrid pc számítógép
Microsoft Surface Book 2
Vágólapra másolva!
Komoly játékosoknak nem ajánlott a Microsoft laptopja.
Vágólapra másolva!

Október közepén a Microsoft újabb prémium kategóriás termékkel jelentkezett, a Surface Book 2 laptop drágábbik modelljei ráadásul játékra is bőven megfelelő hardvereket tartalmaznak. A 15 hüvelykes csúcsmodellben Intel Core i7-8560U processzor és NVIDIA GeForce GTX 1060 dedikált grafikus vezérlő dolgozik, így teljesen észszerű kompromisszumok mellett a legújabb címek is elfuttathatóak a gépen.

Microsoft Surface Book 2 Forrás: Microsoft

A kérdés inkább csak, hogy meddig. Akkumulátoros működés esetén nyilvánvaló, hogy az alacsonyabb órajelek miatt nem futnak majd olyan jól a játékok, ráadásul nagyon gyorsan lemerül majd az akku, azonban a laptopot töltőre rádugva elméletileg ennek a problémának meg kellene szűnnie.

Ehhez képest The Verge a laptop tesztelése közben beleütközött egy igen kínos anomáliába: a processzort és a grafikus vezérlőt folyamatosan leterhelő játékok futtatása közben hiába van hálózati töltőre dugva a Surface Book 2, akkor is lemerül az akkuja.

A töltő nem képes annyi áramot juttatni a gépbe, mint amennyit annak a komponensei csúcsterhelés alatt fogyasztanak.

A töltő maga olyan 95 wattot képes a géphez eljuttatni, ám az ilyen körülmények közt 100-110 wattot fogyaszt. A Microsoft azt javasolta, hogy a hardvert széthajtó játékok futtatása esetén a felhasználók vegyék vissza a Windows teljesítmény vs. fogyasztás finomhangolására kitalált csúszkáját, azaz mondjanak le némi teljesítményről a probléma megoldása érdekében.

Ez enyhén szólva sem ideális, és egyelőre nem világos, hogy a Microsoft képes lesz-e például egy nagyobb teljesítményű hálózati töltővel ténylegesen megoldani a gondot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!