Sokkal fejlettebb lesz az új Samsung Gear VR

samsung gear vr oculus 15
People sample the Oculus-made Samsung Gear VR Virtually Reality headset in Hollywood, California on September 24, 2015 at the Oculus Connect 2 event. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Az egy helyben való nézelődés mellett mozogni is lehet majd vele.
Vágólapra másolva!

A Samsung idén már piacra dobott egy új VR-headsetet, a Odyssey specifikusan a Windows 10 őszi alkotói frissítésében debütált Windows Mixed Reality platformhoz készült. A cég persze nem mondott le az okostelefonjaival használható Gear VR-ról sem, nemrég pedig bejelentette, hogy a következő generációs változat jelentős újítást fog hozni.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Egész pontosan arról, van szó, hogy a következő hardver már nem csak a fej követésére lesz képes, hanem az előre-hátra, a balra-jobbra, és a fel-le irányokba való elmozdulást is érzékelni tudja. Ennek köszönhetően szabadon lehet majd mozogni vele a szobában, ellentétben a jelenlegi verzióval, amely csak azt képes megállapítani, hogy milyen irányba néz a viselője.

A következő generációs Samsung Gear VR-ral már mozogni is lehet majd a szobában Forrás: Samsung

A fejlesztésre most már különösen szükség van, hiszen az elmúlt időszakban az Oculus és a HTC is bemutatta az ilyen követési képességekkel rendelkező headseteit, így a nagyon közeli jövőben alapvető piaci elvárássá válik, hogy ne csak egy helyben ülve vagy állva lehessen használni a Gear VR-t.

Egyelőre nem világos, hogy a következő Samsung Gear VR mikor mutatkozhat be, de stratégiai szempontból nem ártana valamikor a jövő év elején leleplezni, hogy ne kapjanak túl nagy időelőnyt a riválisok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!