Komoly játékos monitor AMD Radeon kártyákhoz

asus rog strix xg258q monitor gamer amd freesync
Asus ROG Strix XG258Q
Vágólapra másolva!
Megjött a FreeSync-es változat az Asus ROG Strix modelljéből.
Vágólapra másolva!

Néhány hónappal ezelőtt az Asus bejelentette a felső kategóriás ROG Swift PG258Q gamer monitorát. A termék esetleges szépséghibája, hogy az NVIDIA G-Sync adaptív képfrissítési technológiát támogatja, ami nem érhető el az AMD Radeon videokártyákat használók számára. Most megjött a monitorból a rivális AMD FreeSync-kel kompatibilis modell (ezzel a technológiával meg a GeForce-ok nem kompatibilisek), a ROG Strix XG258Q bruttó 500 euró környékén kerül piacra az elkövetkező napokban.

Asus ROG Strix XG258Q Forrás: Asus

Az adaptív képfrissítés lehetővé teszi, hogy a monitor képfrissítési sebessége dinamikusan változzon annak függvényében, hogy a videokártya hány képkockát képes éppen renderelni. Ez megszünteti a kép szétcsúszását, továbbá az erősen változó képkockasebesség ellenére nagyon simának érződő képmegjelenítést tesz lehetővé.

Asus ROG Strix XG258Q Forrás: Asus

Az új monitor esetében az AMD FreeSync technológia 48-240 Hz tartományban működőképes, azaz egy kicsit rosszabb az NVIDIA G-Sync-es társánál, amely 30-240 Hz között képes a képfrissítési sebesség automatikus állítgatására.

A két monitor minden egyéb tekintetben azonos: 24,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles TN-panel, 1ms válaszidő, 1000:1 kontrasztarány, 400 cd/m² maximum fényerő, LED-es hangulatvilágítás. A termék HDMI 1.4, HDMI 2.0, továbbá DisplayPort 1.2 bemeneteket kínál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!