Újabb beszállítót küldhet halálsorra az Apple

apple spring
CUPERTINO, CA - MARCH 21: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Apple headquarters on March 21, 2016 in Cupertino, California. The company is expected to update its iPhone and iPad lines, and introduce new bands for the Apple Watch. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A cég saját lapkákkal optimalizálhatja az eszközeinek fogyasztását.
Vágólapra másolva!

Idén áprilisban komoly mélyütést kapott a brit Imagination Technologies, miután az Apple bejelentette, hogy a belátható jövőben befejezi a vállalat által tervezett grafikus processzorok használatát, helyette saját fejlesztésű GPU-k kerülnek az iPhone-hoz és iPadhez hasonló eszközeibe. A közlemény hatására 70 százalékkal csökkent az Imagination részvényeinek az értéke. A teljes összeomlást elkerülendő a vállalat eladósorba került, a Canyon Bridge befektetőcég máris rátette a kezét.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/2016 Getty Images/Justin Sullivan

A Nikkei Asian Review forrásai szerint a következő halálsorra kerülő vállalat a szintén brit Dialog Semiconductor lehet, amely energiakezeléssel kapcsolatos chipeket szállít az Apple eszközeibe, tavaly a bevételének 74 százaléka származott a cupertinóiak megrendeléseiből. A pletykára persze csökkent a részvényárfolyama, bár nem az Imagination esetében tapasztalt mértékben, csak olyan 17 százalékkal.

Az informátorok szerint az Apple legfeljebb két éven belül befejezi a Dialog lapkáinak használatát, házon belül tervezett komponensekkel fogja azokat helyettesíteni, a gyártópartnere a TSMC lehet. A saját lapkák lehetővé tehetik az Apple eszközeinek gyorsabb töltését, továbbá a fogyasztás optimalizálásával növelhetik az akkus üzemidőt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!