Olcsóbbá válhat a 9,7 hüvelykes iPad?

apple ios 11 ipad iphone wwdc 2017
Ősszel érkezik az Apple iOS 11
Vágólapra másolva!
Állítólag 259 dollárra csökken a jövőre érkező modell kezdőára.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt olyan két évben alaposan lecsökkent a táblagépek iránti érdeklődés. Nem arról van szó, hogy ne lenne továbbra is igény az eszközökre, azonban a kezdeti néhány évben tapasztalt óriási felhajtás lecsendesült, a közismert androidos készülékgyártók is csak ímmel-ámmol foglalkoznak az eszközökkel, már ha egyáltalán foglalkoznak velük.

Forrás: Apple

A tabletet a nagyközönség által a jelenleg ismert formájába öntött Apple is érzi a problémát, a DigiTimes (via 9to5Mac) információi szerint így jövőre stratégiát fog váltani: csökkenti a 9,7 hüvelykes iPad árát, a jelenlegi 329 dollárról egészen 259 dollárra mehet le a kezdőára. A források szerint a termék a jövő év második negyedévében kerülhet piacra.

Hazákban jelenleg a 32 gigás, WiFi-s iPad 132 990 forintba kerül, ám ha igaz az tervezett árcsökkentés híre, akkor olyan bruttó 110 ezer forint környékére csökkenhet az ár.

Fontos tudni, hogy a DigiTimes forrásai az elmúlt években sajnos elég vegyes megbízhatóságúnak bizonyultak, így ennek megfelelően szükséges kezelni a pletykát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!