A Microsoft elfelejtett aktualizálni egy hitelesítési állományt.

Ugyan a Microsoft már évek óta csak biztonsági javításokat ad ki a Windows 7-hez, azonban továbbra is a világ jelenlegi legnépszerűbb operációs rendszeréről van szó, így érdemes volna meggyőződnie a megfelelő működéséről. A cég terméktámogatási fóruma szerint a rendszert használók minimum egy jókora táboránál bő egy napon keresztül nem működött a Windows Update frissítőszolgáltatás, a futtatásakor 80248015-ös hibajelzést írt ki.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A korai spekulációk szerint az történt, hogy a Microsoft elfelejtette frissíteni a Windows Update egyik lejárati dátummal is ellátott konfigurációs állományát. Ezt látszólag alátámasztotta, hogy aki visszaállította 2017. december 3. előttre a rendszerórát, annál megjavult a Windows Update.

Keddre kiderült, hogy végső soron nem ez okozta a problémát: a kérdéses authcab.cab állomány szerveroldali megfelelőjében felejtette el frissíteni a lejárati dátumot a Microsoft, amiatt jelzett hibát a frissítőszolgáltatás. A vállalat mostanra orvosolta a hiányosságot, így elméletileg minden Windows 7-es számítógépen működik már a Windows Update.

A lejárati dátumot ezúttal 2025. július 1-re állította a Microsoft, addig elméletileg nem ismétlődhet meg a malőr.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!