Monitorként is helytáll az Onyx e-könyv-olvasója

onyx boox max 2 professional e-book e-könyv-olvasó
Onyx Boox Max 2 Professional
Vágólapra másolva!
Wacom érintőceruza jár hozzá a kényelmes jegyzeteléshez.
Vágólapra másolva!

Egy időben úgy tűnt, hogy nagy jövő áll a szürkeskálás E Ink kijelzőt használó e-könyv-olvasók előtt, hiszen a táblagépekhez képest sokkal szemkímélőbb a használatuk, ráadásul akkus üzemidőben is verhetetlenek. Ehhez képest abszolút rétegtermékek maradtak, de azért szerencsére nem tűntek el teljesen a piacról.

Onyx Boox Max 2 Professional Forrás: Onyx

Az Onyx most bemutatott egy igazán különleges darabot, a kissé megmosolyogtatóan elnevezett Boox Max 2 Professional modell legnagyobb érdekessége, hogy egy HDMI-kábellel bármely számítógéphez csatlakoztatható, így másodlagos monitorként is használható. Az érintőkijelzője 13,3 hüvelykes és 2200×1650 pixeles, a szürke 16 árnyalatát képes megjeleníteni, a kütyühöz járó Wacom érintőceruzával pedig könnyen jegyzetek és ábrák firkálhatóak a digitális könyvek lapjaira.

Az e-könyv-olvasón Android 6.0 operációs rendszer fut, így a funkcionalitása igény szerint újabb alkalmazásokkal bővíthető.

További érdekesebb tulajdonságok: négymagos és 1,6 GHz-es processzor, 2 GB memória, 32 GB háttértár, Bluetooth, Wi-Fi, mikrofon, fejhallgató-csatlakozó. A 4100 milliamperes akkuja legfeljebb négy hét készenléti időt tesz lehetővé, de az nem világos, hogy normálnak mondható használat mellett milyen üzemidőre számíthatnak a vásárlók.

Az Onyx Boox Max 2 Professional sejthetően nem olcsó mulatság, de valószínűleg kevesen találnák ki, hogy mennyibe kerül: jelenleg bruttó 799 euróért,

azaz olyan 251 ezer forintért rendelhető elő.

A tervek szerint az előrendelt modellek kiszállítása 2017. december 27-én kezdődhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!