Nem lelkesedünk már a mobilvásárlásért

iphone 6s japánban siker
The new Apple iPhone 6s Plus is displayed at the flagship store in Tokyo on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Inkább szoftverfrissítéseket szeretnénk a meglévő telefonjainkra.
Vágólapra másolva!

Kétség sem férhet hozzá: az okostelefonok az új számítógépek. A Jackdaw Research piackutató cég és a Chetan Sharma Consulting konzultációs vállalat felmérései alapján (via New York Post) a fogyasztók egyre kisebb táborát tartja lázban az új okostelefon vásárlásának az ötlete, helyette inkább azt szeretnék, ha a meglévő mobiljaik szoftverfrissítéseken keresztül új funkciókat kapnának.

Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A trendnek két fő oka van: egyrészt a vásárlók jókora tábora szimplán meg van elégedve a jelenlegi telefonjával, másrészt pedig az új mobil vásárlása pénzbe kerül. Sokaknak szempont még, hogy ha nem kártyafüggetlen modellt vásárolnak, akkor tipikusan két év hűségidővel járó szerződést kell aláírniuk egy mobilszolgáltatónál.

A felmérések szerint csak néhány kivétel akad a szabály alól, például az Apple kiemelkedő hatékonysággal képes egy-két évenként a pénztárcájuk kinyitására bírni a fogyasztókat, de persze nem kerülte el a vállalat figyelmét a trend. A mobilszolgáltatók készülékcserés programokkal próbálják kezelni a problémát, ezek keretében a vásárlók évente vagy kétévente, jelentősebb pluszköltség kifizetése nélkül állhatnak át egy újabb készülékre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!