Hamarosan bekapcsolják a Chrome reklámblokkolóját

Surprised senior woman sitting in front of laptop at home. Beautiful Computer Senior Women Women Females Comfortable Retirement Cute Senior Adult Mature Adult Smiling Sitting Reading Looking Caucasian Ethnicity One Person Communication Relaxation Joy Enjo
Surprised senior woman sitting in front of laptop at home.
Vágólapra másolva!
Csak a zavaró hirdetéseket próbálja majd eltüntetni a böngésző.
Vágólapra másolva!

Néhány hónapja nagy meghökkenést keltett a Google bejelentése, hogy beépített reklámblokkolót kap a Chrome böngésző. Természetesen nem saját magával próbál próbál kiszúrni a vállalat, a reklámblokkolója az összes hirdetés eltüntetése helyett csak a zavaró reklámokra fog lecsapni, méghozzá a Coalition for Better Ads irányelvei alapján.

Forrás: Getty Images / iStockphoto / Bojan89

A hirdetői szövetség irányelveit 25 ezer amerikai és nyugat-európai internetező véleménye alapján alakították ki: a résztvevőknek több tucat példát mutattak az asztali számítógépeken és mobilokon megjelenő reklámtípusokra, ők pedig jól elmondták, hogy mely típusok bosszantják őket halálra. A Chrome reklámblokkolója ezekre próbál majd lesújtani, hogy jobbá tegye az internetezési élményt, ezzel remélhetően kivéve a szelet a minden reklámot eltüntető, klasszikus reklámblokkoló bővítmények vitorlájából.

Az internetezők többségének nem a reklámozás tényével van baja, hanem pusztán azzal, hogy egyes reklámok zavaróak és bosszantóak. Ha elég mérgesek lesznek, akkor blokkolják inkább az összeset, ez viszont csődbe viheti a hirdetésekből megélni próbáló webhelyeket, plusz a hirdetők és a hirdetéskiszolgálók is nagy károkat szenvednek.

A VentureBeat jóvoltából most kiderült, hogy a jelenlegi tervek szerint a Google 2018. február 15-én fogja élesíteni a Chrome beépített reklámblokkolóját. A webhelyek tulajdonosai a Google Ad Experience Report portálon már megtekinthetik, hogy megjelennek-e náluk a jövőben blokkolásra kerülő hirdetések, így változtathatnak azok formátumán, vagy szólhatnak miattuk a hirdetőpartnereknek.

A Google Chrome az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!