Ilyen processzor kerülhet a legerősebb gamer laptopokba

asus rog chimera gamer laptop notebook
Természetesen világít is az Asus ROG Chimera klaviatúrája
Vágólapra másolva!
Hatmagos lehet a Coffee Lake családba tartozó Core i7-8720HK.
Vágólapra másolva!

Teljesítmény tekintetében az idén ősszel piacra került, asztali számítógépes, nyolcadik generációs Intel Core processzorok óriási előrelépést jelentenek az elődeikhez képest. Az Intel laptopokba szánt új központi egységeinél egyelőre nem történt ilyen jellegű tempóváltás, hiszen a nyolcadik generációs felhozatalból még csak négymagos Core i5 / i7 modelleket dobott piacra az Intel, ráadásul 15 wattos TDP-vel.

A kép csak illusztráció (Asus ROG Chimera) Forrás: Asus

Lassan megtörhet a jég, a pletykák szerint úton van a világ eddigi talán leggyorsabb laptopos processzora. A források állításai alapján az Intel Core i7-8720HK hatmagos, az alapórajele 2,4 GHz, míg a Turbo frekvenciája 3,6 GHz. Persze támogatja a Hyper-Threadinget is, így elvileg 12 futtatói szálat vehetnek igénybe az alkalmazások és a játékok.

Ezek lehetnek a laptopokba szánt Intel Core i7-8720HK végleges specifikációi Forrás: Tieba

A processzor TDP-je 45W lehet (az érték azt a munkamennyiséget jelöli, amely a hűtő részéről a keletkezett hő elvezetéséhez szükséges), amelyből fakadóan igen durva fogyasztásra lehet számítani. Emiatt a bivalyerős Core i7-es valószínűleg csak a legerősebb gamer laptopokban, továbbá a mobil munkaállomásoknak szánt noteszgépekben vethetik majd be a gyártók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!