360 fokban rögzít a nyakpántos testkamera

k-ict born2global centre fitt360 testkamera
A FITT360 három Full HD kamera segítségével rögzíti a 360 fokos videót
Vágólapra másolva!
A Samsung munkatársai álltak elő az ötlettel, jön a Kickstarterre a kütyü.
Vágólapra másolva!

Jó ideje kevés érdemi újítás történt a nyakba akasztható vagy felsőrészre csíptethető testkamerák piacán, leszámítva persze a felvételek minőségének a javulását, és a kamera képének okostelefonon keresztüli online streamelhetőségét. A Samsung munkatársai még tavaly előálltak a világ első 360 fokos képet rögzítő testkamerájának koncepciójával, ám a gyártó vezetését valamiért nem győzte meg a projekt, így a K-ICT Born2Global Centre közreműködésével, és közösségi finanszírozással próbálják meg piacra dobni az eszközt.

A FITT360 három Full HD kamera segítségével rögzíti a 360 fokos videót Forrás: K-ICT Born2Global Centre

Mint említettük, a FITT360 segítségével a felhasználók 360 fokban rögzíthetik a környezetüket, ehhez a kütyü három darab Full HD kamerát használ, a videók és képek felbontása 4096×1080 pixel lesz.

A termék ellenáll az esőnek, a hónak, a hőnek, a rezgéseknek, az ergonomikus kialakításának köszönhetően pedig testalkattól és öltözettől függetlenül elvileg bárki viselheti. A beépített akkuja olyan 90 percnyi üzemidőt biztosít, a képe élőben is közvetíthető az interneten, az adás VR-headsetekkel is élvezhető. A mobilokkal Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével párosítható össze.

A FITT360 közösségi finanszírozásos kampánya 2018. január 8-án indul majd a Kickstarteren, a leggyorsabbak pedig 50 százalékos kedvezménnyel is lecsaphatnak majd a termékre, bár még így is 349 dollárba (olyan nettó 92 ezer forintba) fog kerülni. Egyelőre nem világos, hogy összesen mennyi pénzt szeretne összekalapozni rá a K-ICT Born2Global Centre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!