Egy évig bírja szusszal a Garmin okoskarkötője

garmin vivofit 4 fitneszkarkötő
Garmin Vivofit 4
Vágólapra másolva!
Nem is akkut építettek a kütyübe, két gombelemmel működik.
Vágólapra másolva!

A hazánkban elsősorban az autós navigációs eszközeiről ismert Garmin csendben bejelentette a Vivofit 4 okoskarkötőjét (via PhoneArena). A termék legnagyobb érdekessége, hogy a gyártó szerint normál használat esetén körülbelül egy év üzemidőt kínál, így nem is újratölthető akkut tettek bele, hanem kettő SR43-as gombelemmel működtethető.

Garmin Vivofit 4 Forrás: Garmin

További érdekesség, hogy az eszköz csak 80 dollárba (nettó 21 ezer forintba) kerül, a szíjcsere pedig 20 dollárból is megoldható.

A rendkívül hosszú üzemidőből sejthetően a Garmin Vivofit 4 nincs telepakolva szenzorokkal, csak egy gyorsulásmérő található benne, ez számolja a lépéseket és a megtett távolságot. Az adatok alapján kísérletet tesz az elégetett kalóriák mennyiségének kiszámolására, és az alvási minőség számszerűsítésére. Utóbbihoz persze éjszaka is viselni kell az új Vivofitet.

A viselhető eszköz klasszikus karóraként is működik: mutatja az időt és a dátumot, található benne ébresztőóra, időmérő, és visszaszámláló funkció. Android vagy iOS rendszerű okostelefonhoz párosítva a 88×88 pixeles színes kijelzőjén értesítéseket is mutathat, például jelezheti a bejövő hívásokat és üzeneteket, az időjárás-előrejelzést. A mobilos appja személyre szabott edzési javaslatokat adhat, és persze könnyen áttekinthetőek benne a Vivofit 4 által rögzített statisztikák.

Egyelőre nem világos, hogy Európában mikor kerül piacra a Vivofit 4.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!