Hiába próbálta leperelni a Steve Jobs gatyáját az Apple

steve jobs
Vincenzo Barbato és Giacomo Barbato, a Steve jobs ruhagyártó alapítói
Vágólapra másolva!
Egy pimasz olasz cég nyugodtan használhatja a társalapítójának nevét.
Vágólapra másolva!

Az új cégek számára jelentős problémát jelent a termékeik és a szolgáltatásaik reklámozása, jelentős tőke nélkül nagyon nehéz és hosszú folyamat ismertséget szerezni a piacon. Vincenzo Barbato és Giacomo Barbato is komoly bajban voltak 2012-ben, hogy mégis milyen névre kereszteljék a ruházati cikkeket és ruházati kiegészítőket tervező vállalkozásukat, így a Steve Jobs név mellett döntöttek.

Vincenzo Barbato és Giacomo Barbato, a Steve Jobs ruhatervező alapítói Forrás: Steve Jobs

A húzás végtelenül szemtelen, hiszen a Steve Jobs nevet mindenki ismeri, ráadásul mikor a vásárlók ruházati termékeken látják meg márkanévként, akkor simán meglepődhetnek annyira, hogy azonnal megvizsgálják közelebbről a portékákat.

Sőt: akár olyan benyomásuk is támadhat, hogy a gyártó licencelte a nevet, azaz „eredeti" Steve Jobs termékekről van szó.

Az olasz testvérek vállalatát persze jól beperelte az arcpirító pimaszságért az Apple, azonban elvesztette az ügyet. Egyrészt Olaszországban a ruhatervező általi védjegyeztetéséig semmiféle jogi védelem alatt sem állt a Steve Jobs név, másrészt pedig a bíró szerint a ruhagyártó „J" betűs logójában lévő harapás és almalevél nem sértik az Apple hivatalos logójára bejegyzett védjegyet.

Az olasz cég alapítói a jövőben elektronikai termékeket is szeretnének piacra dobni a márkanév használatával, bár ez egyelőre még távlati terv.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!